Zámer obce Orlov previesť nehnuteľný majetok obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa

 Zámer obce Orlov previesť nehnuteľný majetok obce
z dôvodu hodného osobitného zreteľa
v súlade s § 9a ods. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí
v znení neskorších predpisov
 
 
            Obec Orlov v zmysle  § 9a ods. 8 písm. e) zákona č.138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov zverejňuje zámer previesť nehnuteľný majetok vo vlastníctve obce Orlov z dôvodu hodného osobitného zreteľa.
 
            Predmetom prevodu (predaja) sú pozemky:
  • parc. č. KN-E 163/1, druh zastavané plochy a nádvoria o výmere 505 m2, nachádzajúca sa v k. ú. Orlov, zapísaná na LV 1259
  • parc. č. KN-E 163/2, druh zastavané plochy a nádvoria o výmere 607 m2, nachádzajúca sa v k. ú. Orlov, zapísaná na LV 1259
 
 v prospech Ing. Andreja Kuruca, bytom 900 86 Budmerice 86.
 
            Pri prevode vlastníctva majetku obce sa podľa § 9a ods. 8 a 9 zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,zákon o majetku obcí") nepoužijú ustanovenia § 9a odsekov 1 až 7 zákona o majetku obcí.  Podľa § 9a ods. 8 písm. e) zákona o majetku obcí sa ustanovenia § 9a odsekov 1 až 7 zákona o majetku obcí nepoužijú v prípadoch hodných osobitného zreteľa, o ktorých obecné zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov.
 
            Vo vzťahu k predmetným nehnuteľnostiam sa prípadom hodným osobitného zreteľa v súlade so zákonom o majetku obcí rozumie skutočnosť, že Ing. Andrej Kuruc je dlhodobo platcom dane z nehnuteľnosti a uvádzané nehnuteľnosti boli v minulosti užívané rodinou Kurucovou ako pozemky patriace k rodinnému domu s.č. 234 ako aj dlhodobé užívanie ich predkami (cca 150 rokov – rod. Malinina) v dobrej viere, že je to ich vlastníctvo.
 
 
 
V Orlove dňa 19. septembra 2016
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                                                               JUDr. Peter Timočko  v.r.
                                                                                                                                                                         starosta obce