VIAC AKO NI(C)K

Násilie, s ktorým sa deti stretávajúmôže mať veľa podôb. Od šikany, zosmiešňovania, ponižovania, kyberšikany cez vyhrážanie, bitie, týranie, či sexuálne násilie. Ochrániť ich dokáže len rýchly a účinný zásah. Takúto pomoc deťom ponúka Národná linka na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(C)K. Je bezplatná a funguje nepretržite 24 hodín denne/ 7 dní v týždni.

Národná linka na pomoc deťom VIAC AKO NI(C)K funguje na štyroch základných pravidlách: súkromie, dôvera, riešenia azodpovednosť. Vyškolení odborníci dokážu prostredníctvom bezplatnej online komunikácie poskytnúť deťom rýchlu a adresnú pomoc, poradenstvo alebo podporu. Spojiť sa s nimi je možné cez chat na webovej stránkwww.viacakonick.sk alebo cez mobilnú aplikáciuVýhodou týchto nastavení je predovšetkým jednoduché ovládanie, dostupnosť atiež funkcia rýchleho zatvorenia, teda okamžitého ukončenia komunikácie vymazanie histórieDieťa, ktoré sa cíti byť ohrozené, sa rovnako môže zveriť so svojím problémom a žiadať o pomoc aj prostredníctvom e-mailu na adrese pomoc@viacakonick.gov.sk.

VIAC AKO NI(C)K je linka pomoci pre všetky deti, ktoré sa ocitli vo vážnej situácii a hľadajú pomoc alebo niekoho, s kým si môžu o tom pohovoriť. Násilie na deťoch má viaceré formy. Patrí k nemu napr. ponižovanie, vysmievanie, vyhrážanie sa násilím, bitie, týranie, zosmiešňovanie na internete, vydieranie, sexuálne násilie, zanedbávanie atď. Na nás sa môžeš obrátiť aj keď nemáš istotu, či to, čo zažívaš,  je násilie.

Sme tu pre Teba 24 hodín denne, 7 dní v týždni.To znamená, že kedykoľvek sa budeš chcieť porozprávať o tom, z čoho máš strach, čo nemáš rád, čo Ti ubližuje alebo s čím si nevieš rady, sme tu pre Teba.